Aceminin Kolayca Anlayabileceği HVAC Önerileri



HVAC'nizin bozulduğunu bulmak için eve dönmek çok sinir bozucu. Aşağıdaki ipuçları tam da bunu yapmanıza yardımcı olacaktır.


Bir tamirci aramadan önce şu anda sahip olduğunuz HVAC sisteminizin türünü öğrenin. Bu, seçtiğiniz yükleniciye gerekli bilgileri vermenizi sağlayacaktır.


Kondansatör ünitelerinizdeki kalıntıları temizleyin. Rüzgarlı ya da yağmurdan hemen sonra olduğu gibi bir şeylerin ne zaman birikebileceğini asla bilemezsiniz ve bu, sisteminize bir anahtar atabilir. Aşırı ısınabilir ve aşırı ısınma nedeniyle sisteminizde bir felakete neden olabilir.


Hiçbir şeyin hareket etmemesi için önce gücü kapatın. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve üniteyi ve bıçakları nazikçe temizlemeye başlayın.


Dış ünitenizde çim kırpılmasına izin vermeyin. Çim biçimlerinizi diğer yöne çevirin. Bu, yaprak üfleme ve bahçeyle sonuçlanan diğer bahçe işleri için geçerlidir.


Dış HVAC üniteniz, ağaçlarınız yapraklarını kaybettiğinde zarar görebilir. Yakındaki ağaçlar yapraklarını dökmeye başladığında, fan ızgaranızın sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın düzgün çalışması için engellenmemesi gerekir ve birikinti bu hava akışını engelliyorsa, sisteminizin bozulmasına neden olabilir.


Kondansatörünüzü yılda en az bir kez yağlayın. Genellikle üzerlerine kauçuk veya metal bir kapak takılır. Hafif bir ağırlık kullanın ve her bağlantı noktasına 10 damla veya daha az koyun, ancak aşırı doldurmamaya dikkat edin.


HVAC sistem kontrollerini yaptırdığınızdan emin olun. Bu sonbaharda ve arızalarda gerçekleşmelidir.


Ziyaret sırasında, servis görevlisi ünitenin motorunu inceleyecek, farklı hareketli parçaları yağlayacak ve sistemin freon seviyelerini kontrol edecek. Bu birkaç basit şey, sisteminizin en yüksek performansta çalışmasını sağlayacaktır.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketlerin itibarını araştırın ve kontrol edin. Bunları BBB'ye ve çevrimiçi incelemelere de göz atın. Bu basit adımlar, en akıllıca ve en bilinçli seçimi yapmanıza yardımcı olabilir.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir. Bunu görürseniz, termostatı yalnızca fanı çalıştıracak şekilde değiştirerek kompresörü devre dışı bırakın. Bu sorunu çözmek için bir profesyoneli aramalısınız, ancak fana geçmek buzun erimesine neden olur.


Bir süredir ortalıkta olan şirketlerin geçmiş kayıtları var. Çok az tecrübesi olan bir müteahhidi olmayan birini işe almak daha risklidir.


Tanıdığınız kişilere ve ailenize HVAC yüklenici tavsiyelerini sorun. İyi bir deneyim yaşamış kişiler genellikle bu bilgileri paylaşmaktan mutlu olurlar. Bu ayrıca kaçınmanız gereken şirketlerin isimlerini almanın harika bir yolu olabilir.


Müteahhitler kendi ücret seviyelerini belirler, bu nedenle birden fazla tahmin edindiğinizden emin olun. Sadece ödevinizi yaparak biraz para biriktirebilirsiniz. Makul fiyatların ne olduğunu öğrenmek için en azından bir avuç dolusu müteahhidi aramak istiyorsunuz.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışması için tavan arasına parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün. Dışarıda hava sıcakken evinizi serin tutmak için daha fazla enerji kullanmak zorunda kalmayacağınızdan emin olmanızı sağlayacaktır. Hatta doğru yapılırsa tavan boşluğunu kullanabileceğinizi bile görebilirsiniz.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışabilmesi için evinizin hangi yöne baktığını belirleyin. Eviniz ne kadar soğuksa, klimanızın çalışması için o kadar az zaman gerekir.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini aylık olarak değiştirin. Bu, ünitenizin üretimini düzgün bir şekilde en üst düzeye çıkaracaktır.


Herhangi bir potansiyel yükleniciye, onları işe almadan önce deneyimlerini sorun. İhtiyaç duyduğunuz türden işe sahip olduklarını bilmeniz gerekir.


Bazı müteahhitler daha sonra yakıt veya ekstra malzeme için ücret eklemeye çalışır. Sağlam bir yazılı sözleşmeye sahip olmak, bu gibi sorunları önlemeye yardımcı olabilir.


Bu, evinizin ortamını rahat tutmak için yeni sisteminizin ihtiyaç duyduğu BTU sayısını belirlemenize yardımcı olacaktır.


Programlanabilir bir termostata sahip olmayı düşünün. Bu, siz uyku gibi şeyler yaparken sisteminiz dinlenirken yardımcı programlardan epeyce tasarruf etmenize yardımcı olacaktır.


Bu üniteler, katı verimlilik yönergelerini karşılayan nitelikli enerji ürünleridir. Bu yönergeler, Birleşik Devlet Çevre Koruma Dairesi tarafından belirlenir. Kısaca EPA'yı korumakla görevlidirler. Bu birimleri incelemek için zaman ayırmak, önemli miktarda para tasarrufu yapmanıza yardımcı olabilir.


HVAC sisteminizin sorunsuz çalışmasını sağlamak için bu ipuçlarını izleyin. Düzgün çalışmayan bir HVAC sistemine eve gelmek iyi bir şey değildir. Düzeltmenin ne kadara mal olacağını düşünmek daha da kötü. Bu ipuçları ile bunların hepsi önlenebilir. HVAC sisteminizde düzenli bakım yaparken bu ipuçlarını aklınızda bulundurun.


Daha fazla oku: eca panel radyatör

Comments