Hangi HVAC Stratejisinin Sizin İçin En İyi Olduğunu Nasıl Öğrenebilirsiniz?



Bu makale aradığınız bazı harika ipuçları içeriyor.


Bir tamirci aramadan önce ne tür bir sistem olduğunu bilin. Bu, seçtiğiniz yükleniciye ihtiyaç duyabilecekleri herhangi bir bilgiyi verebilmenizi sağlayacaktır.


Bir HVAC sistemiyle sorun yaşıyorsanız, onarım için birisiyle iletişime geçmeden önce tüm evi kontrol edin. Bu bilgiler, tamircinin sorunun ne olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Bir HVAC yüklenicisi seçmeden önce neye ihtiyacınız olduğunu bilin. Yüklenicinin mevcut kurulumunuzu görmediyse size telefonla bir tahmin vermesi zor olacaktır. Ne yapmaları gerektiğini çözemezseniz daha zor olacak.


Fan kanatlarını temizleyin ve bobinler yay gelir. Harici kondenser ünitenizdeki tüm yaprak veya kalıntıları düzenli olarak temizleyin.


Çim kırpıntıları dış mekan kondansatörünüze yığılmasın. Çimi üniteden uzak bir yöne yöneltin. Bu, bahçedeki yapraklara bakarken de geçerlidir.


Dış ünitelerinizi monte ediyorsanız gölgeye koyun.


Programlanabilir bir termostat, klima faturanız söz konusu olduğunda size gerçekten yardımcı olabilir. Bu termostatlardan bazıları akıllı telefonunuzdan veya başka bir cihazdan bile kontrol edilebilir.


Bir bakım ziyareti sırasında, yüklenici parçaları yağlayacak, farklı hareketli parçaları yağlayacak ve ayrıca sistemin freon seviyelerini kontrol edecektir. Bu onarımlar, HVAC sisteminizin sorunsuz çalışmasını artıracaktır.


Evinizin içinin tehlikeli derecede ısınmasına asla izin vermeyin. Bir klima ünitesi, evinizin sıcaklığını adil bir zamanda yaklaşık yirmi derece düşürecektir. Eviniz 100 Fahrenheit derecenin üzerine çıkarsa, soğutmak sıcaklığı yalnızca 80 derece F'ye düşürecektir. Bu, yaşamak için sağlıklı bir ortam değildir.


Arkadaşlarınıza ve ailenize HVAC yüklenici tavsiyelerini sorun. Kaliteli iş yapmış kişiler genellikle bu bilgiyi paylaşmaktan mutlu olurlar. Bu aynı zamanda kaçınılması gereken şirketlerin isimlerini almanın harika bir yoludur.


Artık insanlara hizmet deneyimleri hakkında yorum bırakma fırsatı veren farklı çevrimiçi web siteleri var. Bu, kimin harika kimin olmadığı size yardımcı olacaktır.


Müteahhitler kendi ücret seviyelerini belirler, bu nedenle birden fazla tahmin edindiğinizden emin olun. Bu şekilde tonlarca para biriktirebilirsiniz. En iyi fiyatların hangileri olduğunu öğrenmek için etrafı arayın.


Tavan aranıza parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün, böylece HVAC sisteminizin daha verimli çalışmasını destekleyin. Evinizi ve dışarıyı korumak için daha fazla enerji kullanmak zorunda kalmayacağınızdan emin olmanızı sağlayacaktır. Hatta tavan arası alanınızı daha etkili bir şekilde kullanabilirsiniz.


Kurulu yeni bir HVAC sistemi satın alacak mısınız? Önce düşünmeniz gereken bazı şeyler var. Sistemler, etkili bir şekilde ısındıkları veya soğuttukları toplam alana göre derecelendirilir. Daha küçük olanı satın almaktansa daha büyük bir birim satın almak daha iyidir.


Mevcut sisteminizin tıkanmaya uygun olmadığını düşünüyorsanız, kanal sızıntılarını kontrol edin. Sonunda ödeme yaparsanız, sızıntıyı bulmak ve onarmak için harcanan para kendi kendini amorti edecektir.


Bir köşeye yerleştirilmesi gerekiyorsa, hareketli havalandırma delikleri olan bir tane alın.


Herhangi bir yükleniciyi işe almadan önce daima referans alın.


Dışarıda malzeme ücretleri ve yakıt ücretleri gibi şeyler için sizden daha fazla ücret almaya çalışan dürüst olmayan müteahhitler var. Sağlam bir yazılı sözleşmeye sahip olmak, bu gibi sorunlardan kaçınmanıza yardımcı olacaktır.


Bir HVAC yüklenicisi tarafından size verilen referansları daima kontrol edin.


Kurulmuş bir programlanabilir termostat düşünün. Bu, ısıtma ve soğutma faturalarınızı düşürür çünkü ayarlarınız optimum performans sağlar.


Hanelerin% 66'sının sızdıran kanallara sahip olduğunu keşfettiğinizde şaşırabilirsiniz. Bunlar, hizmet maliyetlerinizin dörtte birini oluşturabilir. Kanallarınızı kapatmak hem kolay hem de ucuzdur, bunu kendiniz bile yapabilirsiniz ve daha sonra her yıl elektrik faturalarınızı önemli ölçüde azaltabilir.


Energy Star ürünlerini ve ekipmanlarını kullanan HVAC müteahhitlerini arayın. Bu, verimlilik için EPA standartlarının gerektirdiği verimliliği sağlar. Bu, yıl boyunca ısıtma ve soğutma faturalarınızdan daha fazla tasarruf etmenize yardımcı olacaktır.


Kondenser ünitesi soğuk havalarda korumaya ihtiyaç duyar. Bu, kondenser ünitesi üzerine bir kapak koyarak kolaylıkla yapılabilir.


Ünitenizle çalışırken kullanım kılavuzunu size yakın tutun. Bu kılavuzda yer alan bilgiler, sahip olduğunuz ünite hakkında öğrenmeniz için size epeyce şey verecek ve çok faydalı olacaktır.


Burada sizinle paylaşılan bazı harika temel bilgileri anlayabilmelisiniz. Bu, bir tamirciyi ne zaman arayacağınızı, yeni bir sistemi ne zaman seçeceğinizi ve bir sistemde neyi arayacağınızı belirlemenize yardımcı olabilir. Bu sizi ve ailenizi en güvenli konuma getirecektir.


Daha fazla oku: eca şofben fiyatları

Comments