Her Şeyi Bilen İnsanlardan Harika HVAC Fikirleri



Kendinizi en iyi konuma getirmek için bu yararlı ipuçlarını izleyin.


Birini düzeltmesi için aramadan önce ne tür bir sistem olduğunu öğrenin. Bu, yeni yüklenicinize ihtiyaç duyabileceği tüm bilgileri vermenizi sağlayacaktır.


HVAC'ınız size sorun veriyorsa, yardım istemeden önce evinizdeki her odayı kontrol edin. Bu, tamircinin sorunun nerede olduğunu belirlemesine yardımcı olacaktır.


Bir HVAC yüklenicisi seçmeden önce ne yapmak istediğinizi bilin. Bir yüklenicinin mevcut kurulumunuzun ne olduğunu bilmeden size telefonla bir fiyat tahmini vermesi zor olacaktır. Hazır bilgi olmadan telefonla konuşmanız daha zor olacaktır.


Dış kondenser ünitenizdeki kalıntılarınızdaki kondansatörü temizleyin. Bir fırtınadan sonra döküntü birikebilir ve bu, sisteminizin iç işleyişini bozabilir ve ünitenin aşırı ısınmasına ve bozulmasına da neden olabilir.


Dış mekan kondansatörünüze çim kırpmayın. Çim kesimlerini diğer yöne çevirin. Bu aynı zamanda yaprak üfleme ve bahçeyle sonuçlanan diğer bahçe işleri için de geçerlidir.


Fan kondansatörünüzdeki yağ portlarını yılda bir kez yağlayın. Bu portlar genellikle kauçuk veya metal bir kapakla kapatılır. Deterjan olmayan ve hafif SAE 20 yağı kullanın ve her porta 10 damla veya daha az damla damlatın.


Soğuyunca sahip olduğunuz tüm dış mekan kondansatörlerini kapatın. Bu, hasarı önlemek için sıcaklık 60ºF'nin altına düştüğünde işlem yapmanız gerektiği anlamına gelir. Bu basit ipucu, sisteminizin uzun yıllar çalışır durumda kalmasına yardımcı olacak ve onarımlarda önemli ölçüde tasarruf etmenizi sağlayacaktır.


Programlanabilir bir termostat, klima faturasından tasarruf etmenin basit bir yoludur. Hatta bazıları akıllı telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan kontrol edilebilir.


Şirketleri işe almadan önce araştırın ve kontrol edin. BBB'yi ve çevrimiçi incelemeleri belirlemek için farklı referansları kontrol edin. Bu adımlar daha iyi bir karar vermenize yardımcı olacaktır.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir. Bunu fark ederseniz, evinizdeki termostatı sadece fana çevirin, böylece kompresör devre dışı kalır. Onarımı bir profesyonele bırakmalısınız, ancak fana geçmeniz buzun erimesine neden olur.


İyi kurulmuş şirketler, olmamış şirketlere göre daha iyi bir sicile sahiptir. Daha yeni bir yüklenici işe almak bir risk unsuru ile birlikte gelir.


Tanıdığınız kişilere ve ailenize HVAC yüklenici tavsiyelerini sorun. Geçmişte kaliteli iş yapmış kişiler genellikle bu bilgileri paylaşmayı severler. Bu ayrıca kaçınılması gereken bazı işletme adlarını anlamanıza da yardımcı olabilir.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışabilmesi için tavan aranızda parlak bir bariyer olmasını düşünün. Dışarıda hava sıcakken evinizi serin tutmak için daha fazla enerji kullanmak zorunda kalmayacağınızdan emin olmanızı sağlayacaktır. Hatta tavan aralığını daha etkili bir şekilde kullanabilirsiniz.


HVAC ünitenizde bir tıklama varsa, derhal herhangi bir engel olup olmadığını kontrol edin. Genellikle, soğutma sistemindeki fanlara çarpan enkazdan kaynaklanır. Yardım çağırmadan önce ona dikkatlice bakın.


Havanın içeri sızmaması için sıkıca kapatıldıklarından emin olun. Bunları sizin için test etmesi için bir profesyonel tarafından çok az veya ücretsiz olarak test edebilirsiniz ve genellikle bu test ücretsizdir.


Klima alışverişine çıkmadan önce soğutmak istediğiniz alanı ölçün. Soğutulacak alanda fit kare başına yaklaşık 20 BTU'ya ihtiyacınız olacaktır. Soğutulacak birden fazla odanız varsa, bu hesaplamaya ulaşmak için kare görüntülerini bir araya getirin.


Bir köşeye koymak zorunda kalırsanız, hava akışını duvardan uzağa yönlendirmenize izin veren bir ünite alın.


Herhangi bir potansiyel yükleniciye, onları işe almadan önce deneyimlerini sorun. İhtiyaç duyduğunuz türden işe sahip olduklarını bilmeniz gerekir.


Kiraladığınız herhangi bir HVAC yüklenicisi, müşteriler için günün her saati bir acil durum numarasına sahip olmalıdır. İster sıcak hava dalgası sırasında ister korkunç bir kar fırtınası sırasında, evinize istedikleri zaman ulaşabilmelidirler.


Bir HVAC yüklenicisi tarafından size verilen referansları daima takip edin.


Bu, evinizin rahat olmasını sağlamak için sisteminizin ne kadar BTU'ya ihtiyacı olduğunu belirleyecektir.


Bu nitelikli enerji cihazlarının, verimlilik için katı kuralları karşılaması garanti edilir. Yönergeler Amerika Birleşik Devletleri tarafından belirlenir. Kısaca EPA'yı korumakla görevlidirler. Çeşitli birimleri tam olarak araştırmak için zaman ayırmak, önemli miktarda para tasarrufu yapmanıza yardımcı olabilir.


Bir evin HVAC sistemi, ortam konforunun anahtarıdır. Sürekli olarak ilgilenmeye çalışmazsanız, sistem bozulabilir ve sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Yukarıdaki ipuçlarını bir kez daha okuyarak ve bunları evinizde uygulayarak bu felaketi önleyebilirsiniz.


Daha fazla oku: eca radyatör fiyat listesi

Comments