Hvac Hakkında İpuçları mı Arıyorsunuz? Doğru yere geldiniz!



Bir HVAC ünitesi, birçok evde değerli bir sistemdir. HVAC, evinizin rahat bir sıcaklığı korumasına yardımcı olan bir şeydir. Ünitenizi kurmak ve bakımını yapmak için genellikle bunu bir yüklenici tarafından kurmanız gerekecektir. HVAC ipuçlarını tutmaya yönelik harika ipuçları için okumaya devam edin.


Birini düzeltmesi için aramadan önce sahip olduğunuz sistemin adını ve türünü öğrenin. Bu, yeni yüklenicinize ihtiyaç duydukları bilgileri verebilmenizi sağlayacaktır.


Bir HVAC uzmanı herhangi bir onarım işi yapmak için evinize gelmeden önce tüm evi kısa bir turlayın. Bu bilgiler, tamircinin sorunun ne olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Bir müteahhit tutmadan önce hangi işe ihtiyacınız olduğunu bilin. Bir müteahhitin mevcut sisteminizin ne olduğunu bilmeden size telefonla bir fiyat tahmini vermesi zor olacaktır. Ne yapmaları gerektiğini anlayamamana yardım etmesi onun için çok daha zor olacak.


Harici kondenser ünitelerini temizlediğinizden emin olun. Özellikle rüzgarlı veya yağmurlu bir fırtınadan sonra işlerin ne zaman birikeceğini bilemezsiniz ve bu sisteminizi mahvedebilir. Aşırı ısınabilir ve ünitenize neden olabilir.


Önce gücü kapatın, böylece incinmez veya bir şeyi kırmazsınız. Ardından ızgaralarını açın, bıçakları dışarı çekin ve ünitenin yanı sıra onları da nazikçe temizleyin.


Dış ünitelerinizi gölgeli yerlere koyun.


Programlanabilir bir termostat, klima maliyetlerinden tasarruf etmenize yardımcı olabilir. Hatta bazıları akıllı telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan kontrol edilebilir.


Servis kontrolü sırasında, yüklenici parçaları yağlayacak, farklı hareketli parçaları yağlayacak ve ayrıca sistemin freon seviyelerini kontrol edecektir. Bu birkaç basit şey, sisteminizin sorunsuz çalışmasına yardımcı olacaktır.


Şirketleri işe almadan önce araştırın. Eski müşteriler tarafından yayınlanan incelemeler için en iyi olanı belirlemek için farklı referansları kontrol edin. Yüksek kaliteli bir müteahhit seçmeniz gereken şey budur.


Klimalar buzlanma eğilimindedir. Tahliye hattı da donabilir Bunu görürseniz, termostatınızın ayarını fan ayarına getirin, bu kompresörü devre dışı bırakacaktır. Tamiri bir profesyonele bırakmalısınız, fan ayarına geçmek buzu eritmeye başlasa bile.


Bu günlerde müşterilerin hizmetler tarafından nasıl ele alındıkları hakkında konuşmalarına izin veren birçok site var. Bu, sizinle çalışmanız gerektiğini ve sizinle iyi çalışmayabilecek kişileri söyleyecektir.


Müteahhitler kendi ücret seviyelerini belirler, bu nedenle herhangi bir işe alma kararı vermeden önce birkaç müteahhitten fiyat teklifi aldığınızdan emin olun. Çok sayıda fiyat teklifi isteyerek büyük miktarda para biriktirme potansiyeline sahipsiniz. Ne ödemeniz gerektiğini belirlemek için en az beş müteahhitten fiyat teklifi almak isteyebilirsiniz.


Mevcut sisteminizin verimli bir şekilde çalışmadığını düşünüyorsanız, herhangi bir sızıntı bulmak için kanalları kontrol edin. Sızıntılar tamir edildiğinde, test masraflarını kendisi karşılamıştır.


Evinizin hangi yöne bakacağını belirleyin. Daha az ısı, klimanın çalışması için daha az zaman gerekir.


HVAC ünitenizde bir tıklama varsa, hemen tıkanıklıkları arayın. Bazen enkaz, fanın yolunu engeller. Uzmanları aramadan önce bunu kendiniz kontrol edin.


Havanın içeri sızmaması için sıkıca kapatıldıklarından emin olun. Test etmenize yardımcı olması için bir profesyonel alabilirsiniz.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini aylık olarak değiştirin. Bu, en iyi şekilde çalışan sistemdir.


Ne yaptığını bilen ve sorunu çözmek için hızlı çalışan HVAC işini seçin. En iyi şirketler, teknisyenlerinin dürüst ve zamanında çalışmasını sağlayacaktır. Teknisyenler size yardımcı olacak ve sorunu hızlı bir şekilde önerebilecek. Sorunun ne olduğunu gördükten sonra, onu geri alıp düzgün bir şekilde çalışması an meselesi.


Sadece bir köşeye koyabiliyorsanız, hareketli havalandırma delikleri olan bir tane alın.


Herhangi bir potansiyel yükleniciye, onları işe almadan önce deneyimlerini sorun. İhtiyacınız olan işe sahip olduklarını doğrulamanız gerekir.


Her zaman bir müteahhitten bazı referanslar aldığınızdan emin olun.


Kiraladığınız herhangi bir HVAC yüklenicisi, 24 saat boyunca müşterilere 24 saatlik acil durum numarasına sahip olmalıdır. Hava ne kadar şiddetli veya günün hangi saatinde olursa olsun, ihtiyaç duyulduğunda bir eve gelebilmeleri gerekir.


Bir HVAC yüklenicisi için size verilen referansları her zaman kontrol edin.


Bu bilgi, evinizdeki BTU sayısını belirlemek için kullanılır.


HVAC ünitenizin size yardım etmesine yardımcı olabilirsiniz. Kurulan ünitenin doğru çalışması ve bakımlı olması önemlidir. Gelecekte minimum sorun yaşamanız için bu tavsiyeyi iyi kullanın.


Daha fazla oku: ucuz kilima

Comments