HVAC Hakkındaki Bu Makaleyi Okumadan Devam Etmeyin



Günün sonunda klimanızın veya ısıtma ünitenizin doğru çalışmadığını keşfetmek için eve varmak oldukça üzücü olabilir. Aşağıdaki ipuçları tam da bunu yapmanıza yardımcı olacaktır.


Bir tamirci aramadan önce şu anda sahip olduğunuz HVAC sisteminizin türünü öğrenin. Bu, yükleniciye onlara yardımcı olabilecek bilgileri vermenizi sağlayacaktır.


HVAC'niz sorunla karşılaşırsa, yardım çağırmadan önce evinizde bir tur yapın. Bu, yüklenicinin sorunun nerede olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Kondansatör ünitenizdeki kalıntıları temizleyin. Bir fırtınadan sonra enkaz birikebilir ve bu, sisteminizin iç işleyişini bozabilir ve sisteminizin aşırı ısınmasına neden olabilir.


Kondansatörünüzü yılda bir kez yağlayın. Bu bağlantı noktalarını kauçuk veya metal kapakları olduğu için bulabilirsiniz. Deterjan olmayan ve hafif SAE 20 yağı kullanın ve her porta 10 damla veya daha az damla damlatın.


Dış üniteyi gölgeye koyun.


HVAC sistemlerinizin yılda en az iki kez kontrol edildiğinden emin olun. Bu, döküntü ve yay için sık sık kontrol edilmelidir.


Hava soğuduğunda sahip olduğunuz dış mekan kondansatörlerini kapatın. Bu, hasarı önlemek için sıcaklık 60ºF'nin altına düştüğünde hasarı önlemek için kapatmanız gerektiği anlamına gelir. Bu basit ipucu, sistemin yıllarca verimli çalışmasını sağlamaya yardımcı olacaktır.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek iyi bir fikirdir. Bu aynı zamanda kış aylarında sıcak havayı içeride tutacaktır.


Programlanabilir bir termostat, klima maliyetlerinden tasarruf etmeye gerçekten yardımcı olabilir. Bu termostatlardan bazıları bir bilgisayardan bile kontrol edilebilir.


Bu servis ziyareti sırasında, servis görevlisi ünitenin motorunu inceleyecek, farklı hareketli parçaları yağlayacak ve ayrıca sistemin freon seviyelerini kontrol edecektir. Bu birkaç basit şey, sisteminizin sorunsuz çalışmasına yardımcı olacaktır.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir. Bu olursa, kompresörünüzü kapatmak için termostatınızı derhal fan ayarına getirin. Bir HVAC uzmanını arayabilirsiniz, ancak fan ayarına geçmek buzu eritmeye başlamalıdır.


Bir süredir var olan şirketler, paranıza ve zamanınıza değip değmeyeceklerine karar vermenize yardımcı olabilecek geçmiş kayıtlara sahiptir.


Arkadaşlarınıza sorun ve HVAC yüklenici tavsiyeleri için güvenin. Kaliteli iş yapmış kişiler genellikle müteahhitlerinin adını paylaşmaktan daha istekli olurlar. Bu aynı zamanda size hangi müteahhitleri işe almaktan kaçınmanız gerektiği konusunda iyi bilgi sağlar.


Müşterilerin incelemeleri hakkında konuşmalarına izin veren birçok site var. Bu hem işe almak istediklerinizi bulmakta hem de istemediklerinizde işe yarar.


Tavan aranıza parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün, böylece HVAC sisteminizin daha verimli çalışmasını destekleyin. Dışarısı sıcakken evinizin serin kalmasını sağlar. Hatta tavan arasını yaşam alanınızın bir parçası olarak daha etkili bir şekilde kullanabilirsiniz.


HVAC üniteniz klik sesi çıkarıyorsa, hemen herhangi bir engel olup olmadığına bakın. Genellikle sorun, soğutma sisteminizdeki fanlara çarpan bir tür döküntüdür. Bir servis teknisyenini aramadan önce bakın.


Havanın içeri sızmaması için sıkıca kapatıldıklarından emin olun. Bir profesyonel bazen pencereleri test edebilir ve çoğu zaman test ücretsizdir.


Klimaya geçmeden önce soğutmak istediğiniz alanı ölçün. Aşağıdaki formülü kullanarak bunu kolayca hesaplayabilirsiniz: Uzayın her kare alanı için 20 BTU. Serin tutmak için çok sayıda odanız varsa, bu hesaplamaya ulaşmak için kare görüntülerini bir araya getirin.


İyi çalışan HVAC sisteminizdeki hava filtresini değiştirin. Bu, ünitenizin en iyi durumda kalmasını sağlamak için atılması gereken en kolay adımdır.


Birimi anlayan ve sorunu çözmek için hızlı çalışan HVAC işini seçin. En güvenilir şirketler, teknisyenlerinin programa uymasını ve randevuları tutmasını sağlayacaktır. Bilgili bir teknisyen, HVAC ünitenizle herhangi bir olası arızayı hızlı bir şekilde teşhis etmede sorun yaşamamalıdır. Sorun tespit edildikten sonra, aynı zamanda onları verimli ve hızlı bir şekilde nasıl çözeceklerini de bilmeleri gerekir.


Daima bir HVAC yüklenicisinden referanslar isteyin.


Kiraladığınız herhangi bir HVAC yüklenicisi, müşteriler için günün her saati bir acil durum numarasına sahip olmalıdır. İster sıcak hava dalgasının ortasında ister yılın en kötü kar fırtınasında olsun, evinize istedikleri zaman ulaşabilmelidirler.


Yukarıdaki ipuçları, HVAC sisteminizin işleyişini en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olacaktır. Düzgün çalışmayan bir HVAC sistemine eve gelmek iyi bir şey değildir. Ve onarımlar için nasıl ödeme yapacağınızı anlamaya çalışmak daha da kötüdür. Bu ipuçları ile bunların hepsi önlenebilir. Başarılı olmak için bir HVAC sistemi üzerinde çalışırken bu tavsiyeyi kendinize yakın tutun.


Daha fazla oku: dekoratif kalorifer peteği fiyatları

Comments