İhtiyacınız Olan HVAC Yardımını Nasıl Alacağınız Hakkında Bilgi Edinin



HVAC sözleşmesi, hakkında çok şey bildiğiniz bir şey değildir. Bu, sorunlar ortaya çıktığında sorunlara neden olabilir.


HVAC'niz düzgün çalışmıyorsa, onarım için biriyle iletişime geçmeden önce tüm evi kontrol edin. Bu, yüklenicinin sorunun nerede olduğunu belirlemesine yardımcı olacaktır.


Bir müteahhit tutmadan önce ne yapmak istediğinizi bilin. Bir HVAC yüklenicisinin mevcut kurulumunuzun ne olduğunu bilmeden size telefonla bir fiyat tahmini vermesi zor olacaktır. Ne yapmaları gerektiğini çözemezseniz daha zor olacak.


Hava ısınmaya başladığında fan bıçaklarınızı ve bobinlerinizi temizleyin. Kondenser ünitenizin dışını temizleyin.


Çim kırpıntıları dış mekan kondansatörünüze yığılmasın. Kırpıkları ekipmandan uzak bir yönde yönlendirin. Bu aynı zamanda yaprak üfleme ve bahçeyle sonuçlanan diğer bahçe işleri için de geçerlidir.


Hava soğuduğunda tüm dış mekan kondansatörlerini kapatın. Bu, havanın 60 derece Fahrenheit'in altına düşmesi durumunda hasarı önlemek için kapatmalıdır. Bu basit ipucu, ünitenizin ömrünün korunmasına yardımcı olacaktır.


Kontrol edildiğinde, freon seviyelerinin ve motorun incelenmesini bekleyin ve tüm hareketli parçaları yağlayacaklar. Bu basit şeyler, sisteminizin en yüksek performansta çalışmasına yardımcı olacaktır.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketlerin itibarını araştırın ve kontrol edin. BBB'yi belirlemek için farklı referansları kontrol edin ve potansiyel şirketlerin çevrimiçi incelemelerini arayın. Bunların hepsini yapmak akıllıca seçim yapmanıza yardımcı olabilir ..


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir. Bunun olduğunu görürseniz, evinizdeki termostatı yalnızca fana çevirin, böylece kompresör devre dışı kalır. Sorun devam ederse bir uzmanı arayın.


Odanız veya eviniz için hangi boyutta birimin gerekli olduğunu gerçekten anlamak için çevrimiçi hesap makinelerini arayın. Bu bilgiler için üretici web sitesini belirlemek için kılavuza bakın.


İyi kurulmuş şirketler, olmamış şirketlere göre daha iyi bir sicile sahiptir. Yeni başlayan bir müteahhit ile çalışmak riskli olabilir.


Saygın bir HVAC ünitesi için tavsiye almak için aileniz ve arkadaşlarınızla konuşun İyi bir deneyim yaşamış kişiler genellikle bunu anlatmaya isteklidir. Hangi şirketlerin kaçınması gerektiğini öğrenmek için bunu yapmak da önemlidir.


Tavan arasına parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün, yani HVAC sisteminiz. Dışarıdaki ısının içeri girmesini engeller, bu da ünitenizin dışarıda sıcak kalmasını sağlamak için daha fazla enerji kullanmak zorunda kalmayacağınızdan emin olmanızı sağlar. Tavan aranızı bile yaşam alanınızın bir parçası olarak daha etkili bir şekilde kullanabilirsiniz.


Ünitenizin nefes almadığını düşünüyorsanız herhangi bir sızıntı bulmak için kanalları kontrol edin. Onarılmış sızıntılarınız varsa, sabit sızıntıların paraya değer olduğunu göreceksiniz.


Havanın içeri sızmasını önlemek için sıkı contalara sahip olduklarından emin olun. Bunları test etmesi için birini kiralayabilirsiniz.


Klima alışverişine gitmeden önce soğutulması gereken yaşam alanını ölçün. Alanın kare alanı başına genellikle 20 BTU'ya ihtiyacınız vardır. Serin tutmak için çok sayıda odanız varsa, alanlarını toplayın.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini değiştirin. Ünitenize bakmanın en kolay ve en ucuz yoludur.


Bir yükleniciye deneyimlerini sorun. İhtiyacınız olan çalışmak için gereken deneyime sahip olduklarını doğrulamanız gerekir.


Herhangi bir yükleniciyi işe almadan önce daima referans aldığınızdan emin olun.


Kondansatörünüzü hava şartlarında örtün, optimumun altında olur. Bu, kullanmadığınız zamanlarda kondansatörünüzün daha uzun süre dayanmasına yardımcı olacaktır. Üniteyi zorlamaktan kaçınmak için bunun yerine fanı kullanın.


Siz yatakta rahat bir şekilde sıcakken uyurken sisteminizin dinlenmesini sürekli olarak ayarladığı için bu, enerji faturalarınızdan önemli ölçüde tasarruf etmenizi sağlayabilir.


Bunlar enerji açısından verimlidir ve katı verimlilik kurallarına uygundur. Bunlar ABD tarafından uygulamaya konuyor. Çevre ve insan sağlığı denir. Çeşitli birimleri tam olarak araştırmak için zaman ayırmak, enerji maliyetlerinde uzun vadeli tasarruf sağlamanıza yardımcı olabilir.


Hanelerin üçte ikisinin sızdıran kanallara sahip olduğunu keşfetmek sizi şaşırtabilir. Bu, toplam elektrik faturalarınızın dörtte birine kadar çıkmasına neden olabilir. Kanalları kapatmak, kolayca ve ucuza yapabileceğiniz bir şeydir ve gelecekte enerji maliyetlerini büyük ölçüde azaltabilir.


Isıtma kanallarını temizleyerek sisteminizin verimli çalışmasını sağlayın. İyi durumda olduklarından emin olmak için sık sık kanallara bakın. Hasarlı kanallar enerji faturanızı artırır.


Doğru çalışmayan bir HVAC sistemiyle uğraşmak çoğu insan için bir kabus olabilir. Bu süreç sandığınız kadar kötü değil. Bir sorunla karşılaştığınızda süreci kolaylaştırmak için bu ipuçlarını kullanın.


Daha fazla oku: eca şofben

Comments