Para ve Zaman Tasarrufu İçin En Önemli HVAC Sırları



Keyifli bir ev için çalışan kaliteli bir HVAC sistemi önemlidir. Bir HVAC sistemi arızalanırsa, çok sinir bozucu olabilir. Ünitenizin bakımını nasıl yapacağınızı öğrenmek, arıza olasılığını en aza indirir; aşağıdaki ipuçları.


Hava ısınmaya başladığında kondansatörünüzün fanını ve bobinlerini temizleyin. Kondansatörünüzün dışını da temizleyin.


Kondenser ünitelerinizdeki birikintinizdeki kondansatörü temizleyin. Özellikle rüzgarlı veya yağmurlu bir fırtınadan sonra işlerin ne zaman birikeceğini bilemezsiniz ve bu sisteminizi mahvedebilir. Aşırı ısınabilir ve aşırı ısınarak sisteminizin arızalanmasına neden olabilir.


Önce onu kapatın, böylece hiçbir şey hareket etmez. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve üniteyle birlikte nazikçe temizlemeye başlayın.


Dış HVAC üniteleriniz, ağaçlar yapraklarını kaybetmeye başladığında zarar görebilir. Yapraklar dökülmeye başladığında, ızgarayı sık sık temizlediğinizden emin olun. Fanın engelsiz hava akışına ihtiyacı vardır ve tıkanırsa, ünite ile birçok baş ağrınız olur.


Kondansatörünüzü yılda bir kez yağlayın. Bağlantı noktalarını kauçuk veya metal kapakları olduğu için kolayca bulabilirsiniz. Hafif bir ağırlık kullanın ve her bağlantı noktasına 10 damla koyarak her bağlantı noktasına 10 veya daha az damla koyun.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek iyi bir fikirdir. Bu aynı zamanda soğuk aylarda sıcak kalmasına yardımcı olur.


Asla evinizin tehlikeli bir şekilde yükselmesine izin vermeyin. Klimalar, bir evi makul bir süre içinde yalnızca yirmi derece soğutabilir. Eviniz 100 Fahrenheit derecenin üzerine çıkarsa, soğutmak sıcaklığı yalnızca 80 derece F'ye düşürecektir. Bu, yaşamak için sağlıklı bir ortam değildir.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketleri araştırın ve kontrol edin. Potansiyel şirketlerin çevrimiçi incelemelerinde en iyi olanı belirlemek için farklı referanslara bakın. Bu adımlar, en akıllıca ve en bilinçli seçimi yapmanıza yardımcı olacaktır.


Yükleniciler kendi ücretlerinden ve ücretlerinden sorumludur, bu nedenle birden fazla tahmin edindiğinizden emin olun. Karar vermeden önce etrafı aramak için zaman ayırırsanız çok para biriktirebilirsiniz. Yaklaşık 5 müteahhit arayınız böylece fiyatları alabilirsiniz.


Yeni bir HVAC sistemine sahip olmayı mı düşünüyorsunuz? Dikkate almanız gereken bazı şeyler var. Sistemlerin, bir alanı ne kadar etkili bir şekilde soğutup ısıttığına göre derecelendirmeleri vardır. İhtiyaçlarınız için biraz fazla büyük olan bir ünite satın almak, daha küçük olanı satın almaktan daha iyidir.


Üniteniz verimli bir şekilde çalışmıyor gibi görünüyorsa, herhangi bir sızıntı bulmak için kanalları kontrol edin. Bu sızıntılar giderildiğinde, testler kendi masraflarını karşılayacaktır.


HVAC sisteminiz herhangi bir türde tıklama sesi üretiyorsa, bir engel olup olmadığını görmek için hemen bakın. Genellikle sorun, soğutma sistemindeki fanlara çarpan bir tür döküntüdür. Bir profesyonele para harcamadan önce bunu kontrol edin.


İçeride hava olacak şekilde sıkıca kapatıldıklarından emin olun. Bunları sizin için test etmek üzere bir profesyonel tarafından çok az veya ücretsiz olarak test ettirebilirsiniz ve çoğu zaman bu test ücretsizdir.


Üniteyi anlayan ve hızlı çalışabilen HVAC şirketlerini seçin. En iyi şirketler, teknisyenlerinin programa uymasını ve randevuları tutmasını sağlar. Bilgili bir teknisyen, HVAC ünitenizle herhangi bir olası arızayı hızlı bir şekilde teşhis etmede sorun yaşamamalıdır. Bir sorunu bulabildiklerinde, düzeltmek hızlı ve kolay olmalıdır.


Sahip olduğunuz tek şey bir köşe noktasıysa, hava akış yönünü duvarınızdan uzağa değiştirmenize izin veren bir ünite satın almayı deneyin.


Herhangi bir yükleniciyi işe almadan önce daima referans alın.


Bazı müteahhitler daha sonra malzeme ücretleri ve yakıt gibi şeyler için ücret eklemeye çalışır. İyi bir yazılı sözleşmeye sahip olmak, bu gibi sorunları önlemeye yardımcı olabilir.


Kışın kondansatörünüzü örtün. Bu, kullanılmadığında daha uzun süre dayanmasına yardımcı olacaktır. Fan ayarını yalnızca kondenser ünitesini zorlamaktan kaçınmak için kullanın.


Bir HVAC yüklenicisi tarafından size sağlanan referansları daima takip edin.


Bu, evinizi rahat tutmak için sisteminizin ihtiyaç duyduğu BTU sayısını söyler.


Programlanabilir bir termostata sahip olmayı düşünün. Bu cihaz, siz yatakta rahat bir şekilde sıcakken uyurken sisteminiz dinlendiğinden, enerji faturalarınızdan büyük ölçüde tasarruf etmenizi sağlayabilir.


Bu nitelikli enerji ürünlerinin, verimlilik için çok katı kuralları karşıladığı bilinmektedir. Bunlar federal hükümet tarafından uygulanmaktadır. Çevre ve insan sağlığı denir. Çeşitli birimleri tam olarak araştırmak için zaman ayırmak, önemli miktarda paradan tasarruf etmenize yardımcı olabilir.


Yukarıdaki makaleyi okuduktan sonra, artık HVAC'nizi düzgün çalışır durumda tutmanın önemini anlıyorsunuz. Önerilen muayeneyi yapmazsanız, sonuç iyi olmayacaktır. Neyse ki, burada paylaşılan bilgilere sahipsiniz, bu yüzden kullanın.


Daha fazla oku: en ucuz klima fiyatları

Comments