Ülkede HVAC İçin Bol Fikirler

 



Evinde bir HVAC ünitesi olan herkes, uygun şekilde bakım yapmanın önemini bilir. Kötü işleyen bir HVAC sistemi bir ton paraya mal olabilir. Bu makale, HVAC'inizi en iyi durumda tutmanıza yardımcı olabilir.


HVAC sisteminiz size sorun veriyorsa, onarım için biriyle iletişime geçmeden önce tüm evi kontrol edin. Bu, yüklenicinin sorunun nerede olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Bir HVAC yüklenicisi seçmeden önce ne yapmak istediğinizi bilin. Bir yüklenici, sisteminiz hakkında doğru bilgi olmadan size doğru bir fiyat sağlamak için zorlanacaktır. Hazır bilgi olmadan telefonla konuşmanız çok daha zor olacaktır.


Hava ısınmaya başladığında fan bıçaklarınızı ve bobinlerinizi temizleyin. Harici kondenser ünitenizin dışını düzenli olarak temizleyin.


Isıtma ve soğutma sisteminizi yılda en az iki kez kontrol ettirin. Bu sonbaharda ve ilkbaharda yapılmalıdır.


Hava soğuduğunda dış kondenser ünitelerini kapatın. Bu, havanın 60 derece Fahrenheit'in altına düşmesi durumunda hasarı önlemek için kapatmalıdır. Bu, ünitenizin ömrünü korumaya yardımcı olacaktır.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek her zaman iyi bir fikirdir. Aynı etki kış aylarında da sıcak tutar.


Programlanabilir bir termostat, klima maliyetlerinizden tasarruf etmenize yardımcı olacak basit bir yoldur. Bu termostatlardan bazıları bir bilgisayardan veya başka bir cihazdan bile kontrol edilebilir.


Evinizdeki sıcaklığın içeride tehlikeli derecede yüksek bir sıcaklığa yükselmesine asla izin vermeyin. Klimalar bir evi gerçekten sadece 20 derece soğutabilir. Evinizdeki sıcaklık 100 derecenin üzerine çıkarsa, yalnızca yaklaşık 80F'ye kadar soğur. Bu, uyumanız için güvenli ve rahat bir sıcaklık olmayacaktır.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketleri araştırın ve kontrol edin. BBB'yi belirlemek için farklı referansları kontrol edin ve eski müşteriler tarafından yayınlanan incelemeleri arayın. Bu adımlar, kararınızın daha iyi bir karar olmasını sağlamaya yardımcı olacaktır.


Klimalar buzlanma eğilimindedir. Tahliye hattı da donabilir. Bu fark ettiğiniz bir şeyse, termostatınızı yalnızca fan ayarına çevirerek kompresörü devre dışı bırakın. Sorun devam ederse bir uzmanı arayın.


Arkadaşlarınızdan ve güvendiğinizden müteahhit tavsiyeleri isteyin. İnsanlar size kaliteli işler yaptıklarını söyleyeceklerdir. Bu ayrıca kaçınılması gereken şirketlerin adlarını öğrenmenize de yardımcı olabilir.


Artık müşterilerin aldıkları hizmeti paylaşmalarına izin veren farklı çevrimiçi siteler var. Bu, çalışacak müteahhitler ve fakir olanlar bulmanın harika bir yoludur.


Yeni bir ısıtma / soğutma sistemi mi satın alıyorsunuz? Önce birkaç şey almalısın. Sistemler, etkin bir şekilde soğudukları ve ısıttıkları toplam alana göre derecelendirmelere sahiptir. İhtiyaçlarınız için biraz fazla küçük olmaktansa biraz fazla büyük bir ünite satın almanız daha iyidir.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışabilmesi için evinizin hangi yöne baktığını belirleyin. Daha az ısı, AC'nizin yapması gereken daha az iş olacaktır.


Hava girmemesi için sıkıca kapatıldıklarından emin olun. Ayrıca hepsini sizin için test etmesi için birini kiralayabilirsiniz ve genellikle bu test ücretsizdir.


Bir ünite satın almadan önce soğutulması gereken yaşam alanını ölçün. Soğutulacak alanın her kare görüntüsü için yaklaşık 20 BTU'ya ihtiyacınız olacaktır. Birden fazla odanın soğutulması gerekiyorsa, bunların kare görüntülerini bir araya getirin.


İyi çalışan HVAC sisteminizdeki hava filtresini değiştirin. Bu, ünitenizin düzgün çalışmasını sağlamak için atılması gereken en kolay adımdır.


Bir köşeye koymak zorunda kalırsanız, havanın duvara hapsolmayacağı bir ünite alın.


Herhangi bir HVAC yüklenicisi veya montajcısı bir acil yardım hattına sahip olmalıdır. Hava ne kadar şiddetli veya günün hangi saatinde olursa olsun, ihtiyaç duyulduğunda bir eve gelebilmeleri gerekir.


Optimal olmayan hava koşullarında koruma sağlamak için kondenser ünitenizi örtün. Bu, kondansatörün kullanılmadığında daha uzun süre dayanmasına yardımcı olur. Kondenser ünitesini zorlamaktan kaçınmak için bunun yerine fanı kullanın.


Bu, sisteminizin olması gereken BTU sayısını belirler.


Kurulmuş programlanabilir bir termostat düşünün Bu, yaşam tarzınızı sürekli olarak ayarladığı için ısıtma ve soğutma faturalarınızda önemli ölçüde tasarruf sağlayabilir.


Hanelerin üçte ikisinin sızıntı yapan kanallara sahip olduğunu keşfetmek sizi şaşırtabilir. Bu, hizmet maliyetlerinizin% 25'ini artıracaktır. Kanalları kapatmak, kolayca ve ucuza yapabileceğiniz bir şeydir ve gelecekte enerji maliyetlerini büyük ölçüde azaltabilir.


Yukarıdaki öneriler, HVAC sisteminizi iyi çalışır durumda tutmak için bir strateji geliştirmenize yardımcı olacaktır. Bakım yapılmayan bir HVAC sistemi size büyük elektrik faturaları ve onarım masraflarına mal olacaktır. Bu ipuçlarını aklınızda bulundurun, çünkü bunlar yalnızca sisteminizin ömrü boyunca size yardımcı olacaktır.


Daha fazla oku: doğalgazlı şofben fiyatları

Comments